NIEUWS

Filmhuis Oldemarkt ondersteund door Stimuleringsfonds

Het Filmhuis Oldemarkt heeft een grote metamorfose ondergaan. De zaal De Deele en De Tuule waar de films gedraaid worden was niet erg sfeervol ingericht als filmhuis. Stichting De Landerijen heeft een beroep gedaan op het Stimuleringsfonds van de Ledenvereniging van Zorggroep Oude Nieuwe Land.
Zondagmiddag 19 september kwam Marrie Gorte van de Ledenvereniging een bedrag van € 1000 aanbieden aan de filmhuiscommissie van De Landerijen. Daarnaast had ook de provincie Overijssel al een subsidie toegekend van € 2500. Daarvoor zijn achtergrond gordijnen en betere verduisterings gordijnen aangeschaft. Daarnaast wordt de zaal nu sfeervoller verlicht. 4
Overigens werd deze zondagmiddag voor de derde keer de film Vrijheid van de Oldemarktse filmer Robert Punter vertoond in het kader van “75 jaar Vrijheid”. De film is zo’n succes dat er nog 2 vertoningen zijn gepland op 1 en 8 oktober.

 

Handleiding aanvragen Coronapas op papier en smartphone

Coronapas op papier
Vraag de coronapas aan via telefoonnummer 0800-1351. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Dit nummer staat in het paspoort, de identiteitskaart of het rijbewijs. Nadat uw gegevens zijn ingevoerd ontvangt u binnen vijf werkdagen het coronabewijs per post. Maak een kopie van het bewijs en houd het origineel thuis.

Soms kan men u aan de telefoon niet verder helpen. Er wordt gewerkt met het registratiesysteem van het RIVM. Bent u daarin niet bekend, dan zijn uw gegevens niet doorgestuurd. Dat kan verschillende oorzaken hebben:

 • U bent gevaccineerd via de GGD maar hebt geen toestemming verleend uw gegevens door te sturen. Bel de GGD voor een papieren coronabewijs. Het telefoonnummer is: 0800-5090.
 • U bent gevaccineerd door of via de eigen huisarts. Bel de huisarts en vraag of deze de vaccinatiegegevens door wil sturen naar het RIVM. Vraag drie dagen later de coronapas aan via telefoonnummer 0800-1351.

Coronapas op smarphone

De app CoronaCheck werkt op Android-apparaten met Android 6 en hoger. Voor iPhones geldt dat hij werkt op apparaten met iOS 12 en hoger. Download de app in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS). Het apparaat waarop de app is gedownload, moet worden meegenomen naar het evenement of de gelegenheid waar u naartoe wilt.

Coronabewijs maken

Met de CoronaCheck-app kan de gebruiker een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie. De gebruiker krijgt twee QR-codes: een Nederlandse QR-code en een internationale QR-code. Maak zo een coronabewijs:

 • Open de app.
 • Bij het eerste gebruik van de app verschijnt algemene info over de app. Tik steeds op Volgende.
 • Uiteindelijk verschijnt het scherm ‘Zo gebruikt de app jouw gegevens’. De app meldt dat privacygevoelige gegevens niet worden opgeslagen. Tik op Ik heb de privacyverklaring gelezen en begrijp hoe de app met mijn gegevens omgaat.
 • Tik op Volgende.
 • Tik op Bewijs toevoegen.
 • Lees de tekst en tik op Volgende.
 • Tik op de optie die u wilt toevoegen: een testbewijs, herstelbewijs of vaccinatiebewijs.
 • Tik op Login met DigiD.
 • Log in via een sms-code of via de DigD-app.
 • De test-, herstel- of vaccinatiegegevens worden vanzelf geladen in de app. Tik op Maak QR-code.

 

Digi-Café weer van start

Dinsdag 28 september van 10 tot 12 uur is in ’t Praothuus van De Landerijen het maandelijkse Digi-Café. U kunt daar terecht bij een groep enthousiaste vrijwilligers die u kunnen helpen bij het oplossen van problemen op digitaal gebied zoals: computerproblemen, smartphone e.d., maar ook software zaken kunnen opgelost worden.
Deze morgen wordt speciale aandacht gegeven aan de Coronacheck-app en hoe u een papieren coronapas kunt aanvragen.
U hoeft zich niet aan te melden, loop gewoon binnen, de koffie/thee staat klaar. Kosten € 3,00.

Gezocht: Vrijwillige chauffeur / vrijwilligers Dagje Vrije Tijd in Oldemarkt!

‘’Wegens toename van het aantal deelnemers aan Dagje Vrije Tijd in De Landerijen in Oldemarkt zijn wij met spoed op zoek naar een chauffeur om onze deelnemers te brengen naar de Landerijen en ook weer thuis te brengen. Ook vrijwilligers voor op de dagbesteding zelf zijn nodig. De dagbesteding is er voor iedereen die het fijn vindt om samen in een veilige omgeving leuke activiteiten te ondernemen en een gezellig samenzijn zoeken’’
Dagje Vrije Tijd is er op maandag-, woensdag en donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.
Bent u sociaal, beschikt u over inlevingsvermogen en hebt u affiniteit met ouderen? Vindt u het fijn wat voor anderen te doen? Wilt u werken in een leuk team met een professional en met andere vrijwilligers, dan is dit een mooie kans! U kunt met Bianca Kriek bellen (0521 23 53 86) of mailen (dagjevrijetijd@zorggroep-onl.nl), zodat zij u kan vertellen wat wij van u en wat u van ons kunt verwachten.