NIEUWS

Rollator APK

In samenwerking met Scootmobiel Steenwijk en De Landerijen kun je op donderdag 17 maart je rollator laten nakijken. De keuring is van 9.30 tot 12.00 uur en is gratis. Vaak gaan ook rollators na gebruik langzaam wat minder rijden of zijn de remmen of handvaten niet meer goed afgesteld. Voor de veiligheid van uzelf en andere verkeersdeelnemers is het belangrijk dat ze de rollators en scootmobielen veilig zijn.

Filmhuis: West Side Story

De film is gerestaureerd, waardoor de indrukwekkende breedbeeldopnamen en felle kleuren weer tot hun recht komen. Trailer https://www.filmtotaal.nl/film/6708

Regisseur Robert Wise maakte een adaptatie van Shakespeares beroemde ‘Romeo en Julia’. De strijd tussen de Puertoricaanse immigrantenjongeren van The Sharks en hun New Yorkse rivalen The Jets wordt voornamelijk via zang en dans in beeld gebracht, niet via dialogen, zoals het een musical betaamt.
Actrices Rita Moreno en Natalie Wood schitteren als elkaar confidantes in een mannenwereld en de muziek van Leonard Bernstein – gedeeltelijk geschreven in een afwijkende vijfkwartsmaat – geeft de film een opwindende vaart. Songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘America’ en ‘I Feel Pretty’ werden wereldhits.

West Side Story is wat je noemt een klassieker en sleepte maar liefst tien Oscars in de wacht, waaronder die voor beste film, beste bijrollen en beste camerawerk. De choreografie van Jerome Robbins kreeg een speciale Oscar voor beste choreografie.